Konyhatündér akarok lenni!

Nincs mit tenni, be kell hogy valljam, hogy ez a terület hagy némi kívánni valót maga után. Bővítenem kell az ismereteimet ez ügyben. Szerencsére ma már Google segítségét is igénybe vehetjük és Youtube-on is számtalan főzős csatorna létezik, ezért összegyűjtöttem a kedvenceimet.

Mautner Zsófi – Chili és Vanillia

Mautner Zsófit szinte a kezdetektől követem, egy jó adag motivációt ad mindig, hogy hogyan is kellene ez a műfajt űzni. Azért is kedvelem a receptjeit és a magyarázatait, mert ha pontosan követjük azokat, akkor nem lehet elrontani.

Ok, elismerem, hogy egyes embereknek a stílus szájbarágós lehet, de nekem bátorságot ad, hogy új, ismeretlen ízeket fedezzek fel. Pl. Általa próbáltam ki a hollandi mártást, ami elsőre majdnem tökéletes lett. Az állaga kiváló, nem volt csomós, nem is ugrott össze, csak annyi volt, hogy az ízlésemnek túl citromos volt. De ennyi.

Borbás Marcsi - https://egy.hu/

Marcsi számomra az egyik leghitelesebb tévés, és azért igyekeztem megnézni a műsorait. Kora esti tv kapcsolgatás után bukkantam rá, hogy új műsora van. 5 percet néztem belőle, valamilyen olajról volt szó – talán tökmagolaj készítéséről-, és olyan élvezettel beszéltek róla, ha jól emlékszem még kovászos kenyérrel még beletunkolva kóstolták meg, hogy egyből megindult a nyálképződésem és elkezdtem szédülni az éhségtől. Ez később úgy védtem ki, hogy már eleve bekészített szendviccsel néztem a műsort. Csak úgy lehet kibírni. 🙂

Nosalty.hu /Mindmegette.hu

Mostanában nem szoktam ezeket nézni, bár Mindmegette.hu-n szokott lenni “Szabi a pék“, aki úgy tudja prezentálni a hivatását, hogyha több időm lesz, akkor kipróbálom a kenyérsütést és az egyéb péksüteményeket.

Szoky konyhája” és “Mészi főz és barkácsol

Amikor Covid időszak elején ismét körülnéztem milyen új csatornák vannak a Youtube-on, akkor találtam. Szoky ráadásul kiadott 2 szakácskönyvet, amely egyenként akkorák, amivel egy embert simán jobb belátásra lehetne téríteni kereken 432 oldalon. 🙂

ST22Lacika

Ez a csatorna is fennakadt a hálómban, amikor szétnéztem a neten. Alapjáratban ez egy kamionos tartalmú oldal, de gondoltam, hogy megnézem, hogy mit esznek a kamionosok, akkor, hogyha nem pihenőhelyen akarnak enni. Aztán megnéztem az összes többi videót szabadidőmben és olyan tudással lettem gazdagabb, hogy miért tart 2 hétig egy Magyarország-kazahsztáni út, amikor vemhes teheneket visznek. 🙂 A tájakról való videók pedig meseszépek.

Street Kitchen (SK)

Ezt az oldalt a 2021-es Revision demoparty előtt találtam, miután ráeszméltem arra, hogy az előző évi party nem volt teljes. Egyrészt azért, mert Covid miatt be voltunk zárva, és nem tudtunk találkozni a barátainkkal, másrészt pedig évek alatt beszivárgott az, hogy nekem a húsvéti ünnepekhez hozzá tartozik a Currywurst. Ezért kerestem recepteket, hogy legalább pótoljam a hiányát. Az elgondolásom igaznak bizonyult, ugyanis miután kóstoltam a házi verziót eme csodás éteknek, egyből Saarbrückenben éreztem magamat.

Széll Tamás – Lidl Főzőiskola

Végül, de nem utolsó sorba raktam azt a szintet, amit egy normális ember csak a következő életében érhet el. De nem szégyen a legjobbtól tanulni. 🙂 Nem véletlenül tart ott ahol tart, és miután megtudtam, hogy milyen nála egy sima pörköltszaft, megértettem, hogy miért nyert 2 Michelin csillagot az étterme.

A bejegyzés kategóriája: Egyéb
Kiemelt szavak: , , .
Közvetlen link.