Dietetika

Sok hétnyi gondolkodás után úgy döntöttem, hogy többet már nem akarok hinni a divatos táplálkozási trendeknek, ezért elmegyek Dietetika szakrendelésre. Mert egyszer és mindenkorra tudni akarom, hogy számomra(!!) mi a jó és mi nem.

Mert nekem pl. hiába mondják, hogy a tej nem jó, és igyak helyette növényi tejet. Amit a gyomrom nem tud értelmezni és rosszul vagyok tőle. Vagy éveken át nem halevőként azt kellett hallgatnom, hogy mennyire egészséges a hal és a tenger gyümölcsei. Ráadásul tukmálták rám az emberek hogy egyek már, miközben a gondolattól is falfehér voltam.

pexels.com

Részben azért is megyek, mert érzem nagyon beszűkült azoknak az ételcsoportoknak a listája, amiket eszek. Már látom, hogy nem ez a megfelelő irány. Igaz, hogy van legalább 10 szakácskönyvem, de nem merem azokat használni használni. Mert az interneten mindenfélét összeolvastam, az ismerősöktől mindenfélét hallottam, hogy ez nem jó, és az nem jó. De pl. több ezer éven keresztül a kovász és az élesztő miért volt jó, és miért egészségtelen a 21. században?

Na mind1, na ezeket a kérdőjeleket szeretném tisztázni. És a baráti körömből láttam olyan példát, ahol az volt a siker kulcsa, hogy elment az illető Dietetika szakrendelésre. Azóta szembetűnő lett a változás.

Szóval az cél megvan, a táplálkozási naplót már letöltöttem és lelkileg készülök arra, hogy mit fogok hallani.

A bejegyzés kategóriája: Élet
Kiemelt szavak: , , .
Közvetlen link.